69. Keski-Suomen Maakuntaviesti

Äänekoskella 21.2.2016

Koiviston Kipinä Sumiaisten kunto Suolahden Urho Äänekosken Huima Äänekosken Urheilijat Äänekosken kaupunki

Kääntyykö käyrä?

Äänekosken Maakuntaviestin yhteydessä pohdittiin kovasti myös hiihtourheilun tulevaisuutta Keski-Suomessa ja koko Suomessa. Maakuntaviestin osaltakin nähtiin sekä mahdollisuuksia että uhkia.
- Korvaavuudet palvelivat tarkoitustaan ja tänäänkin Jyväskylän jälkeen muista sijoista kamppailtiin loppuun asti, viestin viitasaarelainen TD Esko Nyman kiitteli ja nosti erityisesti esiin ensi vuoden viesti-isäntä Joutsan hienon viestisuorituksen.

Myös Kannonkosken ja Kivijärven yhteisjoukkue valoi Nymanin mukaan uskoa latu- ja viestitulevaisuuteen. Äänekosken paluuta mitalikantaan ennakoltakin odottanut TD kantoi huolta erityisesti nuorten hiihtoharrastuksen hiipumisesta.

- Tyttöjen hiihto ei ole romahtanut niin paljon kuin joukkuelajeihin mielellään hakeutuvien poikien. Toivottavasti tilanne muuttuu ja jatkossa saamme joukkuemäärän nostettua yli kahdenkymmenen, Esko Nyman haikaili.
Keski-Suomen Hiihdon puheenjohtaja Tapani Malmberg nosti palkintojenjakotilaisuudessa käyttämässään puheenvuorossa olosuhteet lajin tulevaisuuden turvaajana.
- Meillä on Keski-Suomessa vain kolme ensilumenlatua ja niitä olisi ehdottomasti saatava lisää, Malmberg viestitti hiihtoaktiivien ja läänin kuntapäättäjien suuntaan.

750 2 IMG 2408
2. osuuden kärki ensimmäisessä mäessä.