69. Keski-Suomen Maakuntaviesti

Äänekoskella 21.2.2016

Koiviston Kipinä Sumiaisten kunto Suolahden Urho Äänekosken Huima Äänekosken Urheilijat Äänekosken kaupunki

Isäntä lähtee parantamaan

Timo Kuorelahti, kuva Matti Kautto

Jyväskylä selkeä suosikki

Jos Äänekoskella sunnuntaina hiihdettävä Keski-Suomen Maakuntaviesti olisi vedonlyöntikohde, kannattaisi voittajaksi veikata muuta kuin Jyväskylää. Jos nimittäin aikoisi hyötyä onnistumisestaan myös rahallisesti, sillä kuusi edellistä viestiä voittanut Jyväskylä saisi kupongille varmasti hyvin pienen kertoimen.
Samaa mieltä on viesti-isännän Äänekosken kahden joukkueen kokoamisesta vastaava Timo Kuorelahti. Edes maan ykköspyssy Matti Heikkisen poissaolo ei Jyväskylän suosikkiasemaa hetkauta. Etenkin, kun myös etukäteen sen kovin uhkaaja Jämsä menettää kaksi luottokorttiaan (Anssi Pentsinen, Anni Kainulainen) samanaikaisten Lahden Salpausselän Kisojen vuoksi.
- Jyväskylä on tosi vahva ja Jämsä yhä sen kovin haastaja. Mutta onnistuessamme mekin taistelemme jopa kakkossijasta. Tavoite on joka tapauksessa parantaa viimevuotista viidettä sijaa, Timppa Kuorelahti ennakoi.

Stadionpäällikkö säveltäjänä

Timppa Kuorelahdella on kotiviestissään monta roolia. Mies malttaa tuskin pysyä pois joukkueen suksihuollon tiloista minkä lisäksi Timppa säntää ladulle Äänekosken ykkösjoukkueen viidennelle osuudelle. 18-vuotisten miesten osuuden kun voi korvaavuussäännön mukaan sivakoida myös M50- tai naisten sarjan hiihtäjä.
- Vähän säveltämistähän tämä joukkueidemme kokoaminen vaati, mutta aika kivuttomasti lopulta kilpailukykyinen joukkue saatiin kokoon. Miesten, naisten ja nuorten sarjoissa pysymme kyydissä, mutta pienempien junioreiden osuudet ovat arveluttavia. 12-16 -vuotiaita hiihtäjiä kun ei meillä hirveästi ole, Timppa arvioi ja uskoi myös itse jäävänsä parhaiden 18-vuotiaiden vauhdista.
Timppa urakoi kisapäivänä myös stadionpäällikkönä, joten vipinää riittää myös ladun ulkopuolella. Äänekosken ykkösjoukkueen viestiä vie Timpan lisäksi Tessa, Titta ja Topi Kuorelahti, joten Päivi-äitiä lukuunottamatta koko perhe on ladulla.
- Päivistä tehdään joukkueenjohtaja, tosin se ei itse sitä vielä tiedä, Timppa hymyili.

Korvaavuudet tasoittavat

Kuorelahdet eivät ole Äänekosken kahden joukkueen ainoa “perheyritys”, sillä kahdessa joukkueessa hiihtää myös Ronkaisen kolme sisarusta Johannes, Lilja ja Lyydia sekä Poikosen veljekset Wilhelmi ja Verneri.
Veljeksistä “Wiltsu” on keskittynyt viime vuodet jalkapalloon, mutta tuore M18-sarjan sprinttihiihdon Suomen mestari “Vertsu” mittaa piirin miesten vauhdin ankkuroimalla Äänekosken ykkösjoukkuetta.
Kokeneena maakuntaviestikävijänä Timppa Kuorelahti pitää sääntöihin räätälöityjä korvaavuuksia hyvänä asiana etenkin pienempien kuntien osalta.
- Meidän ei niitä tarvinnut hirveästi käyttää, mutta toivottavasti korvaavuuksien avulla saadaan tasaisempi kisa ja jatkossa lisää joukkueita mukaan, Timppa visioi.
Äänekosken Maakuntaviestin lähtölaukaus pamahtaa sunnuntaina klo 12.

Äänekoski 1: 1. Topi Kuorelahti (9 km M), 2. Tessa Kuorelahti (3 km N16, N50/N18), 3) Titta Kuorelahti (5 km N), 4. Jasmin Maukonen (2 km N14, N16), 5. Timo Kuorelahti (5 km M18, M50/N), 6. Camilla Minkkinen (2 km M/N12, N14) , 7. Johannes Ronkainen (3 km M14, N16), 8) Wilhelmi Poikonen (3 km M16, M60/N18), 9. Verneri Poikonen (9 km M).
Äänekoski 2: 1. Tero Viik, 2. Lilja Ronkainen, 3. Katja Mustonen, 4. Iida Yli-Mannila, 5. Olli Terävä, 6. Lyydia Ronkainen, 7. Aaro Laitinen, 8. Leo Poikolainen, 9. Jarmo Kuorinki.
Viestin 4 ens. osuutta perinteinen, 5 viim. vapaa hiihtotyyli - Äänekosken osalta mainittu myös 10-20000 asukkaan kuntien korvaavuusmahdollisuudet):