69. Keski-Suomen Maakuntaviesti

Äänekoskella 21.2.2016

Koiviston Kipinä Sumiaisten kunto Suolahden Urho Äänekosken Huima Äänekosken Urheilijat Äänekosken kaupunki

Urat kuntoon vaikka kolapelillä

- Nämä haastavat kelit ovat olleet päivän puheenaihe viime aikoina ympäri hiihto-Suomen. Mutta kaikin mahdollisin keinoin pyrimme kisan järjestämään, Äänekosken Maakuntaviestin järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Eero Hakonen vakuutteli isännöidessään torstai-iltana järjestäjien viimeistä kokoontumista ennen ensi viikon sunnuntain (21.2.) viestipäivää.

Hiihtostadionin huoltorakennuksen ikkunoita piiskannut sade ja maalialueen osittain peittäneet vesilammikot eivät järjestäjien urakkaa ainakaan helpota. Onneksi maastossa lunta vielä riittää ja järjestäjät ovat varautuneet myös käsivoimin tapahtuviin lumetustalkoisiin.

- Vitosen takalenkillä ei lumi riitä, mutta kolmen ja kahden kilometrin lenkit pystymme saamaan riittävän hyvään kuntoon. Äärimmäisessä tapauksessa voidaan tehdä viime hetken päätös kaikkien osuuksien hiihtämisestä vapaalla tyylillä, Eero Hakonen kuvaili vaihtoehtoja.

Helpolla eivät järjestäjät kuitenkaan perinteistä viestimuotoa muuta. Ensimmäinen mahdollinen lumetustalkoo on kalenterissa ensi tiistaina klo 9 alkaen. Järjestäjät toivottavat kaikki halukkaat tervetulleiksi mukaan talkoisiin kolien ja lapioiden kera. Järjestäjien talkoo-yhteyshenkilönä toimii Taisto Viik (puh. 040 504 4323). 

Äänekosken kahteen maakuntaviestijoukkueeseen karsitaan hiihtäjiä keskiviikon Vesivelho-cupin yhteydessä. Normaalien lasten sarjojen lisäksi ohjelmassa on siis myös aikuisten sarjat. 750ladutDSC6268