69. Keski-Suomen Maakuntaviesti

Äänekoskella 21.2.2016

Koiviston Kipinä Sumiaisten kunto Suolahden Urho Äänekosken Huima Äänekosken Urheilijat Äänekosken kaupunki

Viestipäivä siirtyy

Ei muuttanut joulunaika tilannetta Keski-Suomen ja Äänekosken lumitilanteen suhteen. Kun myöskään tulevien päivien sääennusteet eivät lupaile lumisateita, joutui hiihdon maakuntaviestin järjestelyorganisaatio nostamaan kädet pystyyn.

Kuva: Matti Kautto- Vielä aamulla tutkin sääennusteita, mutta valitettavasti lumisateita ei edelleenkään ole lähiaikoina luvassa. Tilannetta hankaloitti myös se, etteivät hiihtäjät ole juuri päässeet kotimaisemissaan hiihtämään ja se olisi varmasti karsinut osanottoa. Nyt oli sitten pakko reagoida näin, Eero Hakonen harmitteli maanantai-aamuna.
Maakuntaviesti siirtyy varapäiväksi eli 21. helmikuuta. Myös Äänekoskella 9. tammikuuta hiihdettäväksi suunnitellut Huiman kansalliset joudutaan siirtämään tai peruuttamaan. Hiihtokalenterista on vaikea löytää vapaata ajankohtaa ja järjestäjät pohtivatkin mahdollisuutta kisan järjestämiseksi 9. tammikuuta Saarijärvellä.
- Täälläkin pakkasta on, mutta ei mahdollisuutta lumetukseen. Saarijärvellä lumetetaan latupohjia heidän omia kisojaan (3.1.) varten ja olemme pohtineet mahdollisuutta kisan siirtämiseen sinne. Mitään yhteydenottoja emme ole vielä tehneet, vaan ensin asia pitää tutkia omassa keskuudessamme, Eero Hakonen kertoi.