69. Keski-Suomen Maakuntaviesti

Äänekoskella 21.2.2016

Koiviston Kipinä Sumiaisten kunto Suolahden Urho Äänekosken Huima Äänekosken Urheilijat Äänekosken kaupunki

Maakuntaviestiin “Puttaan” kautta?

Keski-Suomen hiihdon Syysparlamentissa torstaina (5.11.) Äänekoskella pohdittiin monelta kantilta keskisuomalaisen hiihtourheilun tilaa. Myös hiihtoväki on joutunut myöntämään , että “kisa lasten ja nuorten sieluista” on nykypäivänä kovaa, mutta toimettomana ei tilannetta ole seurattu.

Aktiivisen seuratyön apuna sysäyksen antajana voisi olla Pihtiputaan lukion hiihtolinja. Näin uskoo myös parlamentin aluksi toimintaa esitellyt hiihtolukion valmentaja Joona Kurikkala. 

- Meillä urheillaan opiskelun ehdoilla, kun Vuokatissa tilanne on päinvastainen. Hiihdon lajiharjoittelua sisältyy kouluviikkoon 4-6 tuntia ja meillä suorituspaikat ja asuntola ovat koulun välittömässä läheisyydessä, Kurikkala markkinoi.

Tällä hetkellä esimerkiksi Maakuntaviestiin valmistautuu “Puttaan” kautta kuusi hiihtävää nuorta. Pihtiputaan lukiossa toimii myös muiden urheilulajien linjoja, esimerkiksi lentopallolinjalla opiskelee muun muassa kolme nuorta äänekoskelaista.
- Valmentajina päämäärämme on jokaisen nuoren kehittyminen. Meidän matalan kynnyksen linjat tarjoavat hyvän tavan kokeilla miten koulunkäynti ja urheilu sopivat yhteen, Joona Kurikkala kannusti.